Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Squid Game Ve Ekonomi

Yeni sezonu ile yeniden günden olan Güney Kore yapımı dizi Squid Game hakkında bir detay ülkemizde Google’da en çok aranan sorulardan biri olmuş. Bu soru dizideki oyunun toplam para ödülü olan 45.6 milyar won.

Yeni sezonu ile yeniden günden olan Güney Kore yapımı dizi

Yeni sezonu ile yeniden günden olan Güney Kore yapımı dizi Squid Game hakkında bir detay ülkemizde Google’da en çok aranan sorulardan biri olmuş. Bu soru dizideki oyunun toplam para ödülü olan 45.6 milyar won. Bu soruyu cevaplamadan önce kısaca diziyi açıklamak gerekirse. Dünya kadar borcu olan ve başka çaresi olmayan insanlar gizemli bir grup tarafından bir oyun teklifi alıyor. Teklifi kabul ettiklerinde bir adaya götürülen insanlara toplamda 456 oyuncu ile başlandığı her oyuncunun ederinin 100 milyon won olduğu ve oyuncu sayısı eksildikçe bu ederin ödül havuzuna eklendiği söyleniyor, oyunda elenmenin cezası hayatını kaybetmek. Para ödülünün tamamını kazanmak yalnızca tek oyuncunun kalması ile mümkün.

Her oyundan sonra eksilen oyuncularla. Sağ kalan oyunculara dağıtılacak olan para artıyor ve oyunculara her oyundan sonra oyundan çıkma oylaması yapma hakkı veriliyor ancak bu durumda insanlar borçlarını kapatamadan hayatlarına geri dönmek yada ölümcül oyunlara devam etmek gibi bir tercihle baş başa kalıyor. Tabii ki dizinin yapmak istediği tek şey heyecanlı oyunlar izletmek değil. Verilmek istenen mesaj Kore halkının hayat pahalılığı ve değişen ekonomi ile borç altında ezilmesi ve parasal anlamda yükselmek için gerekirse birbirinin kuyusunu kazmak durumunda kalması. Başta sorulan sorunun cevabı yani 45.6 milyar won şu anki kur ile ederi yaklaşık 1 milyar 115 milyon lira. Pek çok hayal kurduran bir meblağ tabii ama mesaj bu değil.

Anlatılmak istenen bu paranın insanların hakkını yemeden, oyunlar oynanmadan kazanılamayacağı. Buna uygun çok güzel bir atasözümüz var “çok laf yalansız çok para haramsız olmaz” diye. Okurken fark etmişsinizdir benzer bir borç krizi ülkemizde de mevcut ve belki de böyle bir oyun gerçekten olsa katılmayı mantıklı bulacak kadar çaresiz insanlar var. Birde şöyle bir olay var dizide, bu para ödülü oyunları izlemekten keyif alan zenginler tarafından düzenleniyormuş. Artık bunun mesajı nedir size bırakıyorum.

Yazan: Eren Murat Hepgüler