Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ZORUNLU EĞİTİM KALKIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitimde köklü bir değişikliğin sinyalini verdi. Zorunlu eğitim kalkıyor mu? Eğitimin ne kadarı zorunlu olacak? Uzaktan eğitim zorunlu olacak mı? Detaylar haberimizde…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitimde köklü bir değişikliğin sinyalini

Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu eğitimin süresi üzerinde çalışmalar yapıyor. Türkiye’de 4+4+4 sistemi var ve eğitim 12 yıl boyunca zorunlu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu konu hakkında açıklama yaptı: “Zorunlu eğitimin çok olduğunu, yakında bunun tartışmaya açılabileceğini tahmin ediyorum. Bu kadar uzun süre standart bir eğitime çocukları tabi tutmak doğru olmayabilir.”

UZAKTAN EĞİTİM ZORUNLU MU OLACAK?

MEB, 2012 yılında başlayan 4+4+4 eğitim sisteminden dönüş sinyali verdi. Bunun nedeni ise sürenin uzunluğundan dolayı çocukların mesleki kabiliyetlerinin körelmesi. MEB’e göre; üniversite çağına gelmiş bir çocuk, sanayinin en büyük ihtiyacı olan iş alışkanlıklarına ve mesleki becerilere sahip nitelikli eleman olma fırsatını kaçırıyor. Standart eğitim görmüş bu çocuklar yeteneklerine göre meslek edinmekte geç kalıyor ve işsizlik artıyor.

Mesele uzaktan eğitimin zorunlu hale gelmesi değil, 4+4+4 sistemindeki son 4’ün kaldırılması. Böylece çocuklar lise çağına geldiklerinde yeteneklerine göre iş öğrenebilecekler.

DOÇ. DR. YUSUF KIZILTAŞ: İLKOKUL 5 YILA ÇIKARILMALI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kızıltaş “12 yıllık zorunlu eğitimin gözden geçirilmesi gerekir. İlkokul beş yıla çıkarılmalı. Liseler zorunlu olmamalı” diye konuştu.

MEB zorunlu eğitimin süresi ile ilgili çalışmalara devam ediyor.

Haber: Nihan Küçükkendirci